dilluns, 7 de març del 2011

Púding


El púding és una mena de pastís entre flam i pa de pessic originari del Regne Unit.
Aquestes postres es fan sobretot per aprofitar les restes de pastes seques o sobrants, i això és el que em va passar a mi.
Vaig fer la nostra coca de la setmana, i no se ben bé per què, però va quedar una mica crua per dins, el que va fer que l'endemà quedés seca i no ens la poguéssim menjar.
Després de molt de temps sense fer-ne, vaig pensar que un púding era una bona opció per no haver de llençar aquella coca, i aquí en teniu la recepta:

Ingredients:
4 ous
150 gr de sucre
1/2 l. de llet sencera
1 canó de canyella
pell d'una llimona
caramel líquid
300 gr de restes de pa de pessic o de qualsevol pasta seca

Preparació:
Escalfem la llet junt amb la canyella i la pell de la llimona fins al punt on comenci a arrencar el bull i de seguida la retirem del foc durant uns segons. Repetim aquesta operació un parell de vegades més i ho colem en un bol.
Hi afegim el pa de pessic esmicolat i ho triturem tot amb la batedora.
A part, batem els ous amb el sucre fins que quedin blanquejats. Jo en aquest cas, vaig fer servir la Thermomix 5 minuts a 37ºC i a velocitat 4.
Afegim la barreja anterior al vas de la Thermomix i barregem 10 segons a velocitat 5.
Aboquem la barreja en un motlle en el que prèviament hi haurem posat caramel líquid, i el posem al forn al bany Maria a 160ºC durant 50 minuts aproximadament.
El deixem refredar, i quan sigui fred el posarem a la nevera durant un parell d'hores abans de servir.

6 comentaris:

  1. el púding m'agrada molt però encara no n'he fet mai. Quan el faci ja sé on buscar la recepta.

    ResponElimina
  2. doncs una gran alternativa!!!només he fet un cop puding, però és tan bo que segur que en faig més!!! el teu té una pinta boníssima! petonets guapa

    ResponElimina
  3. Una recepta d'aprofitament fantàstica, oi? Que a casa no es pot llençar mai res ;)

    ResponElimina
  4. Doncs fis fa un parell de setmanes a mi el puding no m'agradava.. però em va passar el mateix que a tu i vaig dir-me i per què no fer-ho? Potser a casa si que els hi agrada.. i la veritat és que crec que repetiré. Aquest té una molt, però que molt bona pinta! Petons

    ResponElimina