dilluns, 21 de març del 2011
Melindros
Avui és dilluns, i com cada setmana anava a fer la coca de la setmana que anem menjant per esmorzar o berenar, i se m'ha acudit fer un canvi.
M'ha vingut al cap la Carlota que ha presentat la Mercè de Cuina per Llaminers, i he pensat que els melindros, que no havia fet mai, també podien ser una bona opció per canviar una miqueta.
A casa han arrufat una miqueta el nas perquè la coca ja els hi està bé, però quan els han tastat...han canviat d'opinió ;-)
Ingredients:
3 ous
75 gr de sucre
75 gr de farina
1/2 cullerada de Royal
sucre llustre
Preparació:
Separem els rovells de les clares i els reservem en dos bols diferents.
Per una banda, muntem les clares a punt de neu i les reservem.
En el bol on hi tenim els rovells, hi afegim el sucre i amb l'ajuda d'una batedora elèctrica, ho anem treballant fins que la barreja blanquegi.
Seguidament hi afegim la farina i el llevat que haurem tamisat, i ho anem barrejant a poc a poc, ara amb un batedor de mà i amb molta cura.
Quan els ingredients estiguin totalment mesclats, aboquem la massa en una mànega pastissera amb un broquet llis, o en una mànega de plàstic a la que hi tallem la punta (jo ho he fet així).
Sobre paper parafinat o una làmina de silicona anem fent tires de massa d'un parell de centímetres d'ample i uns 6 o 8 de llarg deixant una separació prudencial entre elles per tal que no es toquin en coure's.
Empolsinem els melindros, encara crus, amb sucre llustre i els enfornem 10 minuts a 180ºC.
En pocs minuts seran freds i llestos per menjar acompanyats de xocolata, melmelada o el que se us acudeixi.
Etiquetes de comentaris:
apte per al·lèrgics a la proteïna de la llet de vaca,
dolços
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
T'han quedat magnífics i amb llet per esmorzar o amb xocolata per berenar són una delicia!
ResponEliminaNyam, nyam!! Nosaltres en vam fer per acompanyar la crema de la Recepta del 15 i són la mar de fàcils... i molts més bons! Un bon canvi d'esmorzar! ;)
ResponEliminaPetonets
Sandra
Què bons! Tinc pendents de fer-los. A veure si m'animo aviat! t'han quedat tant igualets, tan macos que donen ganes de posar-m'hi ara mateix! Petons
ResponEliminaQue bons!! potser també n'haurem de fer per variar una mica els esmorzars! ;)
ResponEliminaFa dies que no faig melindros!!!!queda una oloreta a la cuina mentre es couen que és una maravella!!T´han quedat super bé!!!
ResponEliminahola carinyet!!! quina passada de melindros! fa dies que en vull fer i no m'animo! sens dubte agafaré la teva recepta!!!! però una cosa, no estaveu de dieta??? jo m'apunto si és així! jijijiji. Petonets
ResponEliminaJo espero que els faci la Judith i sinó els faré jo! Als meus fills els hi encanten.
ResponEliminaVa... animeu-vos a fer-los els que en tingueu ganes, que són molt fàcils! Jo no m'ho pensava pas!
ResponEliminaMira que ets dolenta eh Judith.... jo si que estic de dieta, però els demés no en tenen cap culpa dona! ;-)
Petonets mac@s!
Ah! recordeu que la recepta la vaig treure del bloc de la Mercè, de Cuina per Llaminers.
Que bien te han salido ..tengo apuntados unos de ora forma ..anoto estos ..bsss MARIMI
ResponEliminaDeliciosos!!!! Ja me'ls veig sucats en un Suís, però amb nata i xocolata de la bona, eh???
ResponEliminaT'han quedat fantàstics!!! I per acabar de convèncer els de casa teva els hi pots acompanyar amb una tassa de xocolata desfeta. ;)
ResponEliminaPetons!
Jo també els sucaria amb xocolata desfeta ara mateix. T'han quedat molt bé.
ResponEliminaPetonets!
Hola, bonanit
ResponEliminaque macos han quedat, segur que ja no en queden..que bons..
mil petonets Susanna