dimarts, 15 de març del 2011
Crema Catalana
Avui dia 15 de març toca "La recepta del 15" aquest cop justet, justet però em sembla que hi arribo!!
Amb aquesta iniciativa de Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, publico la recepta de Crema Catalana que he trobat al llibre de cuina "La cuina del Molí" de Dolors Abad Bellsolà, la genial cuinera del Restaurant El Molí dels Fanals d'Andorra.
Ingredients (per a 6 persones):
1 litre de llet
10 rovells d'ou
200 gr de sucre
60 gr de midó
1 branca de canyella
1 pela de llimona
Preparació:
Reservem una tassa de llet, i la resta la posem a bullir juntament amb la pela de la llimona, el sucre i la branca de canyella. Ho deixem bullir a foc lent durant 10 minuts aproximadament.
Retirem la llet del foc.
Barregem la llet que hem reservat amb el midó, i quan estigui ben desfet hi incorporem els rovells d'ou. Ho batem tot amb un batedor i seguidament ho afegim a la llet passant-ho per un colador per tal que no ens quedi cap grumoll.
Tornem a posar l'olla al foc sense deixar de remenar, i quan torni a arrencar el bull, serà el moment de retirar-ho. La crema ja serà a punt.
La podem posar o bé en una safata gran o bé en recipients individuals per que es refredi. L'empolsinem de sucre i el cremem amb una planxa roent.
Jo no tinc planxa de cremar, així que aquesta vegada l'he presentat en recipients individuals i acompanyada d'una "piruleta" de sucre.
Que tingueu una bona recepta del 15!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Ja pensava jo que no podies faltar!! Amb aquesta recepta tan professional no podia fallar la cremeta. Fa molt molt bona cara! Gràcies per participar! Ens veiem el mes que ve ;)
ResponEliminaPetonets!
Gràcies per deleitar-nos amb aquesta crema catalana tan bona.
ResponEliminaPetons!
Hola,
ResponEliminaQuin detall que li has posat més bo i original!!! Una piruleta de sucre! M'encanta. Petons
Que bé, una altra recepta i aquesta vegada de professional i tot!.
ResponEliminaM'agrada molt amb la piruleta, molt original!
ResponEliminaja deia jo que no podríes faltar!!! quina bona pinta té! molts petonets guapa
ResponEliminaSense cremar també està molt bona, i amb aquesta piruleta...
ResponEliminaPetons
Anna
A mi la crema m'agrada de totes les maneres, però si haig de triar la prefereixo sense cremar. ;) I així feta amb midó queda tan fina i tan deliciosa!
ResponEliminaI el detall de la piruleta, genial!
Petons!
Quina gràcia!!! Jo també tinc els llibres de la Dolors. Ens agrada moltíssim el seu restaurant. Ja només quan entres i veus el carro de les postres, uhmmmm, no saps què triar.
ResponEliminaLa teva piruleta, molt original!!!!
Que bona!! i l'opció piruleta permet que el sucre cremat sigui opcional, molt bé!!
ResponEliminaEs veu d'allò més saborosa, porteu-me una cullera!!!
ResponEliminaFantàstica crema!!! la pena es que a casa només la menjo jo!!!Vaig bastant a Andorra i no coeixia aquest restaurant pren nota!!!petons
ResponEliminaPerò jo estava convençuda que t'havia comentat la crema!! Si em va encantar el detall de la piruleta de caramel... ai quin cap!
ResponEliminaDoncs res, que moltes gràcies per animar-te a participar i oferir-nos aquest gran crema catalana!! jeje
Petonets!
Sandra