dimarts, 8 de febrer del 2011

Llenties d'aprofitament


Durant l'hivern, les llenties són un plat molt habitual a la cuina de casa. En mengem gairebé un cop a la setmana quan anem a dinar a casa de la meva mare. Li queden boníssimes!!
Aquest cop, jo he agafat la seva recepta i l' he adaptat per poder aprofitar les sobres de fer una bona olla d'escudella, per això en dic llenties d'aprofitament.

Ingredients:
500 gr de llenties Pardines (no cal remullar-les)
1 ceba grossa
1 gra d'all
1 fulla de llorer
150 gr de xoriç dolç
150 gr de pernil salat tallat a dauets petits
Les carns i la pastanaga de l'olla trossejades ( es poden afegir cap al final de la cocció ja que ja són cuites)
2 litres d'aigua
oli i sal

Preparació:
Cobrim la base de l'olla amb oli i hi afegim tots els ingredients.
En fem arrencar el bull i en aquest punt abaixem el foc per tal que vagin fent "xup-xup" ben a poc a poc i ho deixem coure entre 60 i 70 minuts.
Si, si... i ja està! queden boníssimes, de debò!

La recepta original, és amb 300 gr de carn magre a daus en comptes de les carns i la pastanaga del brou, però us asseguro que d'una manera o d'una altra són molt bones.

6 comentaris:

  1. al final li has demanat a la teva mare la recepta ;P! han d'estar boníssimes amb la carn. Petonets

    ResponElimina
  2. Mmm...bones i sanes, saníssimes!! Un petó, Paula

    ResponElimina
  3. Ostres! Llenties bonísimes. N'hauré d'anar a comprar fa dies que no en faig. Provaré la teva recepta. gràcies

    ResponElimina
  4. M'encanten les llenties!!! I jo també sóc de les que com les de la mare, cap! ;)
    Segur que són delicioses!

    ResponElimina
  5. Ai! Judith... és que les receptes de les mares....
    Paula, saníssimes! ja t'ho dic jo! ;-)
    A peu coix: gràcies per visitar el bloc, i anima't a probar-les!
    Mercè: als que no els agraden, no saben el que es perden oi?
    Petons!
    Elisabet

    ResponElimina
  6. Les receptes de la mare sempre són les millors, oi? I amb la teva adaptació t'ha quedat un plat sa i molt gustós.

    ResponElimina