dissabte, 5 de febrer de 2011

Creps de salmó amb salsa de parmesà


Fa dies que em va venir al cap una recepta que vaig menjar no se ben bé a on, però recordo que em va agradar. Eren unes creps de peix.
Això em va donar peu a revisar la nevera i veure si hi trobava alguna cosa que em pogués fer servei per inventar una recepta, i aquí la teniu! La meva recepta de creps de salmó amb salsa de formatge parmesà.


Ingredients:


Per fel les creps:
100 gr de farina
1 ou
1/4 de litre de llet
2 cullerades d'oli d'oliva
mantega

Farciment:
1 ceba
1/2 porro
2 lloms de salmó
1 gotet de vi de postres ( jo en aquest cas he fet servir "Melante", un vi dolç de color de palla
amb tocs de mel i flors de Valles de Sadacia).
2 formatgets tipus Kiri
100 ml de crema de llet
50 gr de flocs de formatge parmesà
sal
pebre

Preparació:
Per començar, preparem la massa de les creps barrejant tots els ingredients excepte la mantega fins a obtenir una mescla homogènia. Un cop fet això, reservem aquesta mescla a la nevera durant mitja hora aproximadament.

Per altra banda, en una paella grossa hi sofregim la ceba amb el porro fins que quedin transparents. En aquest punt, hi incorporem el vi dolç i deixem que redueixi.
Incorporem els lloms de salmó, els salpebrem i els anem esmicolant a mida que es van coent.
Afegim els dos formatgets, la crema de llet i el formatge parmesà i un cop desfet, reservem la barreja per després poder omplir les creps.

Servirem les creps farcides de salmó amb una salseta feta a base de crema de llet i flocs de formatge parmesà.
Per fer aquesta salsa, cal posar 100 ml de crema de llet a escalfar, i quan sigui ben calenta, barrejar-hi 50 gr de flocs de formatge parmesà. Deixem que redueixi i ja podem salsejar les creps.

Espero que us agradi!

8 comentaris:

  1. Quina combinació més bona!!! Me l'apunto! Un petó, Paula

    ResponElimina
  2. Felicitats per inventar un recepta tan bona.

    ResponElimina
  3. Això són creps de festa major, m'apunto la combinació!

    ResponElimina
  4. Gracies! Ja se que fer quan vingui ma germana a casa i quedar com un bon anfitrió! :)

    ResponElimina
  5. Bon tiberi: Si que queda bona, però cal avisar que atipa una mica ;-)
    Annafs: les receptes inventades no sempre surten bé, però aquesta ens va agradar. Gràcies!
    Visca a la cuina: Si que vam fer festa major! no ens els vam poder acabar ja, ja, ja...
    Cesc: A veure què tal et surten, i si creus que es pot millorar la recepta, avisa'm! Ah! i gràcies pe visitar el bloc!

    Elisabet

    ResponElimina
  6. Unes creps ben bones i especials, jo sempre les preparo dolces i tinc que animar-me a fer-les així...petonets

    ResponElimina
  7. quins creps!!! m'agraden dolços i salats i la teva versió, ummmmmmmmmm. Petonets guapa

    ResponElimina
  8. Gràcies Maria Jose i Judith! animeu-vos a fer-les!
    Elisabet

    ResponElimina