divendres, 11 de febrer de 2011

Coca de llavaneres


Avui he recuperat aquesta fotografia d' una de les coques de Llavaneres que he fet més d'una vegada, i he pensat que la podia publicar al bloc perquè és una recepta bona, senzilla i que generalment agrada molt.
Aquesta és farcida de crema, però també es pot fer amb cabell d'àngel si us agrada. Jo he probat aquesta variant i el resultat també és molt satisfactori.

Ingredients:
2 planxes de pasta de full de bona qualitat
150 gr de pinyons
100 gr de sucre
1/2 litre de llet
4 rovells d'ou
50 gr de maizena
la pell d'una llimona
1 pessic de sal
1 canó de canyella

Preparació:
Per a fer la crema pastissera amb la Thermomix, col·loquem la papallona en el vas i incorporem la meitat de la llet, el sucre, la pell de la llimona i la canyella. Ho programem durant 10 minuts a 90º i a velocitat 2.
Colem la preparació, i la tornem a incorporar al vas. Barregem la maizena a la resta de la llet i ho afegim també al vas junt amb els ous i la sal. Programem 10 minuts més a 90º i a velocitat 3.
Ha de quedar una crema espessa. Deixem que es refredi per poder fer el muntatge de la coca.

Disposem un paper parafinat sobre la safata de forn, i a sobre, hi despleguem una planxa de pasta de full que haurem estirat una mica amb el corró. En pintem les bores amb clara d'ou que ens haurà sobrat de fer la crema, i afegim la crema com a farciment. Ho cobrim tot amb la segona planxa de pasta de full que també haurem estirat una mica, i amb l'ajuda de les pues d'una forquilla anem tancant totes les bores de la coca fent una mica de pressió.

Un cop tancada la coca, pintem tota la superfície amb clara d'ou i escampem els pinyons. Ho empolsinem tot amb amb força sucre. No hem de tenir por amb el sucre, ja que hem de tenir en comte que la pasta de full no és massa dolça.

Posem la coca al forn d'aire a 180º durant aproximadament mitja hora o fins que els pinyons quedin ben enrossits i la coca ja serà llesta!

6 comentaris:

  1. Elisabet no et pots arribar a imaginar com m'agraden les coques!!! Aquesta teva ha de ser la bomba!!! la faig seguríssim. Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. M'encanta la coca de llavaneres! Jo la faig una mica diferent, amb massapà i clara d'ou batuda...
    El contrast cruixent de la pasta de full amb la suavitat de la crema de dins és deliciosa, oi?

    ResponElimina
  3. Quina coca més bona. Me l'apunto que no l'he fet mai!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Judith: Si que és la bomba, a mi m'encanta!
    Gemma: M'encantaria probar de fer la teva versió, no se si la tens publicada.
    Coses de Llàbiro: mira de fer-la, que és molt agraïda!
    Bon cap de setmana a totes,
    Elisabet

    ResponElimina
  5. Doncs no l'he feta mai, la tinc pendent i ja m'he animat amb aquestes fotos!

    ResponElimina
  6. Hola guapa tu

    posses una coca d´aquestes a taula, i et fan l´onnnaaaaa, que bona

    mil petonets Susanna

    ResponElimina