dimecres, 16 de febrer de 2011

Amanida de contrastos


Feia dies que tenia ganes de fer una amanida diferent, i dissabte, quan vaig anar a comprar la fruita i la verdura de la setmana, vaig veure uns menats d'espinacs molt bonics i no vaig poder deixar de comprar-los.
Un cop a casa vaig mirar què tenia per composar una bona amanida i el resultat va ser aquesta amanida de contrastos.

Ingredients (2 persones):
2 menats d'espinacs
1 poma Fuji
50 gr de formatge parmesà
10 gambetes crues
1 grapat de "quicos"
Pernil salat cruixent
100 ml d'oli d'oliva
suc d'una taronja
suc de mitja llimona
mantega
sucre

Preparació:
Rentem bé els espinacs amb aigua ben freda, els escorrem i els reservem.
Escalfem una paella amb una cullerada de mantega i una de sucre, i caramelitzem lleugerament la poma tallada a grills prims. Quan comenci a ser daurada, la reservem.
Coem les gambes amb una mica de sal i pebre i les reservem.
Torrem els floquets de pernil fins que quedin ben torrats i cruixents i també els reservem.
Amb l'ajuda d'una mà de morter, trinxem els quicos i en fem bossins.
Per altra banda, preparem una vinagreta de cítrics amb el suc de la taronja i la llimona, un pessic de sal i l'oli. Ho batem bé amb la batedora i deixem la salseta a punt per montar el plat.
Per montar l'amanida, posem una base d'espinacs i a sobre i disposem una capa de poma caramelitzada. Empolsinem aquesta primera capa amb uns quans quicos esmicolats i ho salsegem amb la vinagreta.


Tornem a posar una capa d'espinacs i aquesta vegada, hi disposem les gambes per sobre i flocs de formatge parmesà.


Fem una tercera capa d'espinacs i els cruixents de pernil per sobre.
Ho amanim bé amb la vinagreta de cítrics i una mica més de quicos esmicolats, i ja tenim l'amanida a punt per menjar!

Espero que us agradi.

2 comentaris:

  1. quin amanida més bona! els quicos m'encanten i encara no els he utilitzat mai a la cuina!!! petonets guapa

    ResponElimina
  2. Qui diu que una amandida és un plat soso i avorrit? Tu acabes de demostrar tot el contrari!
    M'encanten els espinacs tendres en amanida i amb la poma han de lligar molt bé.

    ResponElimina