dimecres, 23 de febrer de 2011

Pastís de pastanaga


Aquest és un pastís que tot i que pugui semblar extrany, és molt bo i senzill.
Sembla que les pastanagues no lliguin amb el dolç, però no és així. El seu punt propi de dolçor un cop cuites, fa que quedi un pastís suau i agradable.
Animeu-vos a fer-lo!

Aquesta recepta ha estat extreta del llibre Plats i secrets de l'Àvia Remei de Cossetània Edicions.

Ingredients:
200 gr de pastanagues
4 ous
100 gr de nous picades (jo no n'he posat)
200 gr gr sucre
150 gr de farina
1 sobre de llevat
150 gr de mantega
sucre glacé per al guarniment (jo tampoc n'he posat)

Preparació:
Barregem la mantega, una mica fosa, amb el sucre i els rovells d'ou, i ho remenenem.
Seguidament hi tirem les nous i la pastanaga ratllada i ho remenem tot. Després hi anem afegint la farina a poc a poc. Hi incorporem el llevat.
Muntem les clares a punt de neu i les barregem amb la pasta.
Untem un motlle amb mantega i l'enfarinem una mica per tal que no s'enganxi el pastís.
Aboquem la pasta i ho posem al forn. Jo el vaig tenir uns 40 minuts a 180ºC.



7 comentaris:

  1. L'haig de provar, m'encanta el color que té!

    ResponElimina
  2. Un color fantàstic que donen ganes de fer-lo ja! Petons

    ResponElimina
  3. El tinc eternament a la llista de pendents i no hi ha manera!

    ResponElimina
  4. A casa el fem sovint i ens encanta! Per esmorzar amb el cafè amb llet queda deliciós.

    ResponElimina
  5. com la Moni, jo també la tinc a la meva llista de pendents!!! a veure si cau!! Ha d'estar boníssima. Molts petonets guapa

    ResponElimina
  6. Elisabet, gràcies per el teu comentari. El teu bloc també m'agrada molt i aquest pastis de pastanaga te un pinta fantàsica.
    Petons!

    ResponElimina
  7. Ais, és com el que feia la meva àvia... que feia uns pastissos per morir-se, com aquest teu que té una bona pinta!! Quina llàstima no haver heretat la seva mà pel dolç...
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina