dimarts, 11 de gener del 2011

Canelons de verdures


Per fi tornem a la normalitat!!
Després de molts dies desconnectada del món blocaire, avui torno amb aquesta recepta lleugereta per fer-nos sentir millor després del excessos del Nadal.
Contràriament al l'opinió generalitzada, jo no sóc massa amant dels canelons tradicionals, així que vaig decidir provar amb aquesta recepta de canelons de verures i carn picada que vaig trobar força encertada.

Ingredients:

1 carabassó
2 pastanagues
1 porro
2 carxofes
1 ceba
8 o 10 mongetes
6 xampinyons grossos
100 gr de carn picada de porc
100 gr de carn picada de vedella
1 raig de Brandy de Xerès
Brou de verdures
1 capseta de pasta per a canelons

Preparació:
En una cassola baixa, hi sofregim totes les verdures tallades a dauets ben petitons. Les anirem afegint seguint l'ordre de major a menor necessitat de cocció.
Quan les verdures estiguin ben estovades, hi afegim la carn salpebrada, que també sofregim fins que sigui cuita però vigilant que no ens quedi massa seca.
En aquest punt, augmentem la intensitat del foc i hi incorporem un bon raig de Brandy de Xerès que deixarem reduir.
Afegim una cullerada de farina i deixem que es torri una mica. Tot seguit hi incorporem el brou.
A poc a poc, tot anirà agafant una textura melosa. Deixarem refredar aquesta farsa i ja serà a punt per farcir els canelons.
Bullim la pasta dels canelons uns 15 minuts en aigua abundant amb sal i un raig d'oli d'oliva. Un cop cuita, retirem la pasta, l'escorrem i farcim els canelons amb la pasta de verdures i carn que hem preparat anteriorment.

Preparem una beixamel espessa amb la que cobrirem els canelons i hi ratllem una mica de formatge Emmental per sobre.
Ja només ens quedarà gratinar i servir!

Són uns canelons molt suaus que espero que us agradin.

9 comentaris:

  1. A mi es que les verdures m'encanten així que aquests canelons m'agradarien segur!
    Benvinguda de nou i feliç 2011!

    ResponElimina
  2. Jo també prefereixo mil vegades els canelons de verdures que els tradicionals de carn... Clar que una combinació de les dues coses encara ha de quedar més bona, oi?

    ResponElimina
  3. per fi una altre persona que té la mateixa opinió que jo dels canelons! visca!!!! a mi els tradicionals tampoc m'agraden! però la teva versió ´ñes fantàstica! benvinguda i feliç any!!! petonets

    ResponElimina
  4. Mare! quina cosa més deliciosa!!! i sana i completa!!!
    Mglòria de Gourmenderies

    ResponElimina
  5. Ostres!!!! és la primera vegada que coincideixo amb algú en aquesta opició! Si Judith! Visca!!!!
    Molts petons per a totes.

    ResponElimina
  6. A casa triomfaran segur, han de ser riquíssims!

    ResponElimina
  7. No es que m'agradin!! M'encanta la recepta!! Ummm...qué bona!! Un petó, Paula

    ResponElimina
  8. Bon tiberi: Hi tant que si! espero que us agradin molt.
    Gràcies Paula! un altre petó per tu.
    Elisabet

    ResponElimina
  9. Acabo de descobrir el teu blog! aquests canelons han de ser boníssims!

    ResponElimina