diumenge, 19 de desembre de 2010

Pastís de xocolata amb melmelada de peres


Un aniversari sempre és una bona ocasió per fer un bon pastís. Avui, en motiu de l'aniversari de la meva mare, he fet aquest!
Per a mi, el pastís Sacher és un dels més bons que hi ha, i sempre m'ha agradat fer-ne de semblants.
Fa uns dies vaig comprar una melmelada de peres artesana que em va fer bona cara, i avui he trobat el moment per fer-la servir com a farciment d'aquest pastís de xocolata que espero que us agradi..


Ingredients per el pa de pessic de xocolata:

150 gr de xocolata negre de cobertura
120 gr de farina
150 gr de sucre
100 gr de mantega
4 ous
1 culleradeta de llevat en pols
1 pot de melmelada de peres artesana
4 bombons de xocolata amb llet
2 bombons de xocolata negre
torró de coco per decorar

Ingredients per a la cobertura de xocolata:
100 gr de xocolata negre de cobertura
100 gr de mantega
4 cullerades soperes d'aigua

Preparació del pa de pessic:
En un bol al bany Maria, desfem la xocolata, i un cop desfeta la deixem temperar.
A banda, batem en un altre bol, els rovells amb la meitat del sucre fins a aconseguir que doblin el seu volum. Tot seguit, hi afegim de mica en mica la xocolata tèbia i ho batem bé fins que la massa sigui homogènia.

Seguidament hi incorporarem la farina tamisada i el llevat. Aquest pas costa una mica ja que la massa cada cop és més compacte, però quan hi afegim les clares muntades a punt de neu, que haurem muntat amb el sucre restant, de nou anirà adquirint una textura més cremosa.

Untem un motlle amb mantega i farina i hi aboquem la massa. Posem el motlle al forn a 180ºC durant 25 minuts. Passat aquest temps i sense obrir el forn, abaixem la temperatura a 160ºC i deixem coure el pa de pessic uns 25 minuts més.

Quan el pa de pessig sigui fred, el desmotllarem i el tallarem horitzontalment fent-ne tres planxes.
Untarem la base amb la meitat del pot de melmelada, posarem la planxa central i repetirem la operació amb la resta de la melmelada. Finalment hi posarem la capa superior i ja tindrem el pastís a punt de banyar amb xocolata.

Per preparar el glassejat de xocolata, fonem lentament tots els ingredients al bany Maria i ho barregem molt bé per tal que el glassejat ens quedi el més llis possible.
Sobre una reixeta hi col·locarem el pastís i el cobrirem amb la glassa que haurem deixat refredar una miqueta.


Per decorar-lo, podem fer servir uns bombons de xocolata negre i xocolata amb llet tipus Lindt, i torró de coco esmicolat.
Que vagi de gust!

9 comentaris:

  1. A mi també m'agrada molt la Sacher!
    La teva mare deu haver estat molt contenta.
    Felicitats a les dues!

    ResponElimina
  2. ¿que esperes que ens agradi?
    La pena és no poder-lo tastar amb la pinta que té!!!
    La veritat és que la combinació de pera i xocolata és tota una delicatessen!
    Mglòria de Gourmenderies

    ResponElimina
  3. soc una fan incondicional de la sacher!!! i aquesta versió amb peres ha d'estar realment bona! petonets

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies a totes tres, i visca la Sacher!!!!

    ResponElimina
  5. És un gran pastís per celebrar com cal un aniversari, sobretot si és el d'una mare ;)
    Segur que va quedar molt contenta amb aqueast pastís tan bo!
    I ja sabem que la xocolata i la pera són una parella perfecta... boníssim i amb una presentació molt vistosa!

    ResponElimina
  6. M' encanten els pastissos coberts de xocolata, aquest l' has decorat molt bonic, i amb la pera, mmmm

    ResponElimina
  7. Una Sacher amb aquesta melmelada de pera ha de ser deliciosa! I a més a més, amb una presentació excel·lent!
    Petons!

    ResponElimina
  8. Amb retard felicitats per ta mare i quina bona idea utilitzar melmelada de pera, què bona!!! petonets i feliç any nou!!

    ResponElimina
  9. FELIÇ ANY NOU PER A TOTES!!!
    i molts petons de xocolata...

    ResponElimina