dissabte, 14 de maig del 2011

Amanida de llenties


Últimament no tinc massa temps per dedicar a la cuina, així que, hem d'improvisar plats ràpids i diferents però alhora gustosos i complerts.
Se'm va acudir que aquesta amanida amb una mica de tot el que hi havia pel rebost i la fruitera em podia solucionar un sopar sense massa tràfecs. Ens va agradar molt.

Ingredients:
Fulles de ruca
Un pot de llenties
Un grapat de nous
1 poma Fuji
1 pastanaga
Formatge Feta
Anxoves

Preparació:
Rentem i deixem eixugar les fulles de ruca.
Pelem i tallem la pastanaga a daus ben petits.
Pelem i tallem la poma a daus ben petits, i el mateix amb el formatge Feta i les anxoves.
En un bol, barregem la pastanaga, la poma, el formatge, les anxoves i les llenties fins que tot estigui ben integrat.
Agafem un motlle i el disposem al centre del plat per omplir-lo amb la barreja, i un cop ple, el treiem amb cura per que no es desmunti.
Posem les fulles de ruca al voltant i ho decorem amb unes quantes nous.
Una vinagreta de mel serà el complement perfecte per aquesta amanida!

13 comentaris:

  1. Les amanidetes de llenties són boníssimes, i si són fruit de la improvisació sempre queden bé!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. A l´estiu en faig moltes i a la vinagreta sempre li poso mel...ummm!!!petons

    ResponElimina
  3. m'encanten aquest tipus d'amanida!!!! una foto molt maca. Petonets

    ResponElimina
  4. Doncs has fet una combinació fantàstica. Aquestes amanides d'aprofitament sempre surten genials! A mi les llenties en amanida m'agraden molt. Petonets

    ResponElimina
  5. Sempre dic que les llenties m'agraden molt més en amanides que no pas estofades... Un plat ràpid i molt saludable!

    ResponElimina
  6. Les llenties són de les llegums que més m'agraden!! I aquesta amanida d'aprofitament em sembla deliciosa!

    ResponElimina
  7. M'encanta i també m'ha agradat molt la presentació.
    Jo també tinc pendent de penjar una amanida però és de cigrons. Estic com tu: poc temps però s'ha de menjar bé i ja paro que t'estic donant un rotllo!!!!!!!!!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  8. Amb una amanida com aquesta, visca la cuina de rampoina!

    ResponElimina
  9. Una proposta perfecta i saborosa per donar-li sortida a unes llenties avorrides que tinc.

    ResponElimina
  10. Mmmm! M'encanten les amanides fresques de llenties. Jo en faig una amb panses i menta que queda boníssima. La teva t'ha quedat molt ben presentada...
    Me'n vaig a fer un tomb pel teu blog que crec que és el ptrimer cop que hi aterro!

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  11. Hola!! M'ha encantat l'amanida!! A m'he mare l'hi aniria perfecte, falta de ferro, i amb les llenties, la poma i el formatge que ens encanta. És perfecte!! La probaré.
    Molts petons

    ResponElimina
  12. Les llenties m'encanten i a l'estiu és com més m'agraden!
    Petons!

    ResponElimina
  13. Me ha gustado mucho tu ensalada, en verano Yo las hago con todo tipo de legumbres y me parecen una estupenda manera de comerlas.
    Te invito a visitar mi blog donde te espera la receta de tu "Tarta Sacher" de Film & Food, espero que te guste.
    http://hoycocinavivi.blogspot.com/2011/05/tarta-sacher-para-elisabet-de-tots-la.html

    Un beso desde Hoy cocina Vivi.

    ResponElimina