dijous, 5 de maig del 2011
Lluç en salsa verda
Aquest és un plat molt i molt senzill de fer, així que el secret està en comprar un bon peix.
És un plat perfecte pels dies feiners en els que tenim més aviat poc temps d'estar a la cuina, però per altra banda queda molt bo i és ideal per sucar-hi pa.
La recepta es diu Lluç en salsa verda, tot i que a mi no m'ha quedat massa verda ja que no tenia julivert fresc i he hagut de fer servir julivert sec. Bé, no és el mateix, però ens pot servir....
Ingredients:
1 Lluç tallat a rodanxes
2 grans d'all
1/2 litre de brou de peix (per anar de pressa, pot ser de TetraBrik)
julivert picat
1 cullerada de farina
oli d'oliva verge
sal i pebre
Preparació:
Per començar, daurem els alls tallats a làmines fines, en una cassola amb oli, i els retirem.
En el mateix oli, hi daurem les gambes i les retirem.
Afegim la farina i deixem que es dauri durant uns minuts. A continuació, ja hi podrem afegir el brou i el julivert picat, i el deixarem reduir una mica.
Salem el lluç i l'incorporem a la cassola. El deixem coure uns quatre minuts, li donem la volta amb cura, i quatre minuts més de cocció.
En aquest punt, hi ha la opció d'afegir-hi cloïsses, obertes prèviament al vapor, però jo no en tenia.
Afegim les gambes i ho deixem fent xup-xup uns cinc minuts més.
Finalment, el deixem reposar fins a l'hora de servir.
Bon profit!
Etiquetes de comentaris:
apte per al·lèrgics a la proteïna de la llet de vaca,
peix,
segons plats
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Boníssim!!! Amb un bon pa i un un vinet, ideal per un sopar especial! Petons
ResponEliminaNena quina pinta aquest lluç!
ResponEliminaA veure quin dia el faig.
Mònica
Molt bó i sá!!! m´agrada molt! Bon cap de setmana!
ResponEliminaBuf, fa molt de temps que no menjo un peix en suquet!:(( Ja m'agradaria un com aquest!
ResponEliminaBon cap de setmana!
Un plat boníssim!! i ben senzill de fer!
ResponEliminaBon cap de setmana!
amb el que a mi m'agrada el lluç, i saps que el cuino poc???? ah! si t'haig de ser sincera prefereixo que la salsa no sigui tan verda! així que millor la teva!!! molts petonets i bon cap de setmana guapa
ResponEliminaBen senzil i molt bo! Saps que no he fet mai fricandó! m´apunto la teva recepta!
ResponEliminaPetons
Quina recepta tan bona! Per solucionar ràpid un bon àpat, amb pa i una bona amanida... llestos!
ResponEliminaRecordo que aquest lluç m'el feia ma mare i sucava pa com una boja!!! Ara fa temps que noe el faig i la setmana vinent el faig segur!!!
ResponEliminaEste lluç está diciendo : Cómeme !!
ResponEliminaQue buena pinta tiene .
Me gusta tu blog .
Con tu permiso me quedo y te sigo .
Muchos besos
Un clàssic molt bo. Encara que sigui amb julivert sec val la pena el suquet que queda.
ResponElimina