diumenge, 8 de maig de 2011

Pastís de formatge


Aquest és el pastís de formatge que sempre li he vist fer a la meva mare, el de tota la vida.
És senzill de fer i deliciós. Ben acompanyat d'una melmelada de mores o bé sol, és molt i molt bo.
Ara feia anys que no l'havia fet, i fa uns dies em va venir al cap. Vaig anar a comprar els formatgets, i aquí el teniu!

Ingredients:
3 iogurts de llimona
3 ous
3 cullerades de farina
8 cullerades de sucre
1 capsa de formatgets tipus El Caserío
la pell ratllada d'una llimona

Preparació:
Separem els rovells de les clares, i muntem aquestes últimes a punt de neu.
En un altre bol, hi posem la resta dels ingredients i els passem per la batedora elèctrica (Turmix) fins a aconseguir una crema ben fina.
Seguidament, hi incorporem les clares i les anem remenant molt a poc a poc amb un batedor manual a fi que no baixin i donin esponjositat al pastís.
Preescalfem el forn uns 5 minuts a 180ºC.
Untem un motlle amb mantega i l'enfarinem una mica. Hi aboquem la barreja hi el posem al forn uns 45 minuts a 180ºC.
Si us agraden, a mitja cocció s'hi poden afegir panses.

Espero que us hagi agradat i que el tasteu ben aviat.

9 comentaris:

  1. Aquests pastissos de formatge de tota la vida mai fallen, fàcils i boníssims! Si els acompanyes de fruita com has fet tu, ja són espectaculars!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Què bo! A mi em pirren aquests pastissos! I amb formatges del Caserio no l'havia vist mai. Si que el tastarem, i tant! Petons

    ResponElimina
  3. Penso igual, qun fas una recepta de tota la vida és per què no falla i es boníssima!!!he fet moltes de formatge però amb Caserio mai!!petons

    ResponElimina
  4. i que bons estan, oi???? a més, les receptes de la mama mai fallen!!! petonets guapa

    ResponElimina
  5. A casa feien una recepta molt semblant, però amb philadelphia. Quins records!
    Bona setmana

    ResponElimina
  6. No l'havia vist mai amb formatgets, què bona!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  7. Hola, acabo de descubrir el teu blog. Jo soc nova en aquest món. M'ha cridat l'atenció el pastis de formatge, la meva mare el feia igual!!
    Si et ve de gust, pasa't per el meu quan vulguis.
    Una abraçada. Seguiré visitan-te.

    ResponElimina
  8. Quina gràcia, amb quesitos, jo sempre l´he fet amb philadelphia! El provarè
    Petons

    ResponElimina
  9. Com m'agraden aquests tipus de pastissos, m'has fet recpordar que fa temps que no en faig, m'hi hauré de posar!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina