diumenge, 5 de desembre del 2010

Petits taps de taronja


Fa un temps vaig descobrir aquesta recepta per a fer amb Thermomix, i em va agradar tant que l'he fet en diverses ocasions. Es fa amb la taronja sencera, i és això el que li dóna una regustet amarg molt interessant.
A banda, jo he afegit algun toc més per adaptar la recepta al nostre gust.
La recepta original, no incorpora ni vainilla en pols, ni Cointreau, i fa servir iogurt natural, mentre que jo l'hi poso iogurt de llimona.
Aquí teniu la recepta, i espero que us animeu a fer-la perquè és senzilla i molt bona.

Ingredients:
250g de sucre
3 ous
100g d'oli de gira sol
1 taronja sencera sense pelar
1 iogurt de llimona
250g de farina
1 sobre de llevat Royal
Un pessic de sal
2 cullerades de vainilla en pols
Un bon raig de Cointreau

Preparació:
Posem el sucre, els ous i la taronja tallada a daus dins del vas de la Thermomix i programem 3 minuts a 37º i velocitat 5. Passat aquest temps la taronja haurà quedat totalment triturada i barrejada amb els ous i el sucre.
A continuació hi afegim l'oli i el iogurt i ho barregem de nou a velocitat 2 i 1/2 durant uns 15 segons.
Incorporem la farina tamisada, junt amb el llevat i la sal i ho barregem 15 segons més a velocitat 2 i 1/2. Acabarem d'incorporar la farina amb l'ajuda d'una espàtula o llengua de silicona.
Per últim hi afegirem dues cullerades de vainilla en pols i un bon raig de Cointreau per que quedi ben perfumat i ho barrejarem bé.
Jo en aquest cas he fet servir petits motlles de magdalena per fer-ne taps, però també podem engrassar un motlle de plum cake i fer-lo sencer.
Si el fem sencer, el courem al forn a 180ºC durant aproximadament 40 minuts, i si en fem taps, els courem a la mateixa temperatura, però durant 10 o 12 minuts.

Espero que us agradi!

6 comentaris:

  1. que macos que son! però encara han de ser més bons! petonets

    ResponElimina
  2. Em pregunto quin motlle deus haver fet servir per fer aquests petits pastissets...
    M'agradaria molt tastar-los!
    mglòria de Gourmenderies

    ResponElimina
  3. Hola he arribat al teu blog i aquesta recepta puc donar fer que es dliciossa,jo la he fet i sempre sort bè.
    M'ha encantat el teu blog i en quedo entre els teus seguidors i entre les teves receptes.
    un munt de petons.

    ResponElimina
  4. Han de ser deliciosos aquests taps, amb el gustet de taronja... Jo no tinc la thermomix, però suposo que sense també la puc fer.

    ResponElimina
  5. Judith: Moltes gràcies pels comentaris que sovint deixes al bloc.
    Mglòria: No dubtis en fer-los! són molt bons! Jo he fet servir un motlle de silicona per a 12 mini bundt cakes, i a més hi he posat motlles de magdalena, de manera que els plecs han quedat molt juntets i en treure el paper fan aquest efecte. És la primera vegada que els faig així i m' ha donat bon resultat.
    Ague: Encantada de tenir-te aquí. Fins molt aviat!
    Annafs: Segur que també ho pots fer sense la Thermomix. Aquestes màquines ajuden molt, però no són imprescindibles! Proba-ho, ja ho veuràs!
    Gràcies a totes pels vostres comentaris.
    Molts petons.
    Elisabet

    ResponElimina
  6. Elisabet, gràcies pel teu comentari. :) Aquests taps han de ser boníssims!! Me'n menjaria un parell per berenar. ;)
    Fins aviat!

    ResponElimina