dijous, 18 d’octubre de 2012

Pa d'olives i romaní


Feia molt de temps que volia fer pa, però mai trobava el moment...
Em va caure a les mans aquesta recepta senzilla per a preparar pa casolà amb la Thermomix, i em vaig decidir a fer-lo afegint algún ingredient més per donar-li un toc diferent.
És molt fàcil i ràpid de preparar, i queda molt bo. Espero que us agradi.

Aquí us deixo la recepta:

Ingredients:
350 g d'aigua
2 culleradetes de sal
1/2 culleradeta de sucre
40 g de llevat premsat
600 g de farina de força
120 g d'olives sense pinyol talladetes ben petites
1 cullerada de romaní sec

Preparació en Thermomix:
Preescalfem el forn a 225ºC.
Pesem la farina i la reservem.
Incorporem l'aigua, la sal i la farina al vas, i programem 2 minuts a 37ºC i a velocitat 2.
Hi afegim el llevat i ho remenem un segons. Incorporem la farina i ho remenem de 15 a 30 segons a velocitat 6.
A continuació hi afegim les olives i el romaní i amassem a velocitat espiga durant 3 minuts.
Retirem la massa de vas amb les mans untades d'oli, li donem la forma que volguem, i la deixem reposar fins que dobli el seu volum. Seguidament posem el pa al forn i el deixem coure uns 30 minuts a 220ºC sense obrir el forn. Si veiem que es torra massa, podem abaixar la temperatura del forn a 200ºC.

3 comentaris:

  1. Sembla molt bo. Tinc moltes ganes de fedr-hi pa amb la Thermomix, de moment només he fet el pa de pizza i brioix que fa sortir genial
    Gràcies per la recepta. Ja anirem compartint

    ResponSuprimeix
  2. M'encanta fer pa a casa i l'olor que hi queda escampada!

    ResponSuprimeix