diumenge, 14 de novembre de 2010

Crema de carbassa i carbassó


De tant en tant apareix per casa una carbassa ben grossa i bonica que em porta el meu sogre, i per sortir de la monotonia de la crema de carbassó de sempre, que val a dir que és una gran crema, aprofito per fer la de carbassa, que també és ben bona.
Aquesta crema de carbassa i carbassó que avui us presento, és una mica...... un experiment. No l´he fet mai així, però he pensat que podria sortir bé oi?

Ingredients:
1/2 carbassa grossa
1 carbassó
2 patates mitjanes
1 porro
1 ceba
4 formatgets
oli
sal
pebre
nou moscada

Preparació:
En primer lloc, treiem l´escorça de la carbassa, anant amb comte perquè és força gruixuda i costa una mica de tallar. En fem làmines no massa gruixudes i així no costaran tant de coure.
Pelem les patates, les rentem i en fem daus.
Rentem i tallem el porro a rodanxes i fem el mateix amb la ceba, deixant-la tallada a grills.
Posem oli a la base de l' olla i comencem a sofregir el porro i la ceba fins que comencin a daurar-se.


En aquest punt hi afegim el brou calent, la carbassa, el carbassó i les patates i ho deixarem bullir a foc mitjà durant 30 minuts. El temps de cocció pot variar depenent de la mida dels trossos de verdura.
Un cop passat aquest temps, ho rectificarem de sal i hi afegirem els formatgets, el pebre, la nou moscada i ho triturarem molt bé fins a aconseguir una textura de crema.
Ja estarà llesta per servir.

1 comentari:

  1. La crema de carabassó m'agrada però la de carbassa em costa una mica així que barrejada segur que m'agrada!

    ResponElimina