dilluns, 31 d’octubre del 2011

Panellets


Després de molts mesos d'absència avui torno per publicar la recepta dels panellets que he fet aquest any. Em sap molt de greu tenir el bloc tant abandonat, però ara per ara, no puc fer-hi més!
Ja fa uns dies, vaig anar a passejar pels voltants de Santa Maria del Mar, i com no podia ser d'una altra manera hem vaig haver d'aturar a Can Gispert, una botiga de fruits secs torrats amb llenya que no us pot passar per alt. Realment és com fer un viatge en el temps!
Doncs bé, ja tenien tots els ingredients per fer panellets ben exposats i no m'hi vaig poder resistir. Em van donar la seva recepta de panellets i vaig pensar que seria una bona idea fer la seva proposta:

Ingredients:

* 250 gr de sucre llustre
500 gr d'ametlla mòlta
3 ous

Preparació:
En un bol poseu el sucre i l'ametlla ratllada, remeneu-ho bé i afegiu-hi els ous sense batre.
Treballeu aquesta pasta fins que quedi ben fina i deixeu-ho reposar unes 24 hores.
Aquesta és la massa mare per a fer els panellets. A partir d'aquí en podeu fer de moltes varietats i gustos: de pinyons, de coco, de codonyat, de llimona, d'ametlla, de maduixa.... i de tot el que se us acudeixi.

Aquest any, he optat per fer només les dues varietats que més ens agraden. Els de pinyons i els de codonyat.
Per fer els panellets de pinyons, fem petites boletes, després les passem per clara d'ou poc batuda i les cobrim amb pinyons. Abans de posar els panellets al forn, els pintarem amb rovell d'ou per tal que quedin ben rossets.
Pel que fa als panellets de codonyat, he volgut variar-ne la forma tradicional, així que he fet una bola, l'he aixafat i li he fet un espai al centre. Hi he enganxat granets gruixuts de sucre de canya i hi he posat el codonyat al centre. Ens ha agradat molt notar el "crec-crec" del sucre.

* En aquesta recepta he mantingut el pes indicat però, personalment, trobo que una mica més de sucre no hi aniria malament.


Fins la propera!

4 comentaris:

  1. Quants panellets!!!! crec que de mirar-los he engreixat dos kilos!!ja ja!!!t´han quedat molt be, bona castanyada!!!petons

    ResponElimina
  2. Ui, ui, estàs a la llista negra! No pateixis que també et seguim a l'altre.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Un dia provaré la recepta!

    ResponElimina