dijous, 2 de juny del 2011

Costella de porc amb salsa de taronja, llimona i herbes provençals


Aquests dies la Mònica (Cuinar cada dia!) i jo, anem una mica enfeinades preparant cosetes per a la propera Fira d'artesans que es celebra aquest cap de setmana a Torrelles de Llobregat dins de la 31a Festa de la Cirera.
Com molts ja sabeu, fa aproximadament un any que vam començar un projecte d'artesania que es diu Amblesmans... feltre i més.
Sembla que tot comença a rutllar, i per això no tinc massa temps per fer plats nous i publicar-los al bloc. El fet de tenir poc temps però alhora tenir ganes de seguir l'activitat a la cuina, em va fer pensar en un plat ràpid i molt gustós, que és aquest que avui us presento: Costella de porc amb salsa de llimona, taronja i herbes provençals, acompanyada d'arròs amb panses i pinyons.

Ah! i si us animeu a venir a la Festa de la Cirera, hi esteu convidats!!

Ingredients:
5 Costelles de porc tallades en tres parts
1 llimona
1 taronja
sal
herbes provençals
6 cullerades d'arròs
1 all
1 grapadet de panses
1 grapadet de pinyons

Preparació:
Posem les tres peces de costella en una safata de forn, les salem i hi tirem el suc de la llimona i la taronja per sobre. Empolsinem les costelles amb les herbes provençals i ho posem al forn a 200ºC durant 15 minuts. Passat aquest temps, donem la volta a les costelles i ho coem al forn durant 15 minuts més.
Per fer l'acompanyament, bullim l'arròs en una olla amb aigua i sal durant 15 minuts, i l'escorrem.
En una paella amb una mica d'oli, hi daurem els pinyons amb comte de que no es cremin. Quan comencin a ser rossos, hi afegim l'all picat ben petit i les panses. Hi donem un parell de voltes i hi icorporem l'arròs. Ho deixem coure uns minutets a la paella, hi tirem un polsim de pebre i ja el tindrem a punt.
Muntem el plat amb una tasseta d'arròs, les costelles i la salseta de la cocció.

Espero que us agradi!

6 comentaris:

  1. M´encanta la costella feta així!!!queda molt aromatitzada!!!!l´arròs amb les panses.ummmm!!!petons

    ResponElimina
  2. Quin plat més suculent!! i amb l'acompanyament més bo encara. Marxo volant a veure aquest projecte que no en tenia ni idea!! Petons

    ResponElimina
  3. Quin costellam més aromàtic!!
    Intentarem venir a la Fira de la cirera!

    ResponElimina
  4. OStres, jo com l'Eri ara obro la pàgina que no en tenia ni idea! molta sort!!
    Aquests costellam té una pinta bestial!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. És una part del porc que no seolem comprar però preparada així amb les herbetes i la selseta de taronja té una pinta tremenda!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  6. Les costelletes de porc.. quina delicia!!!

    ResponElimina