Aquesta recepta és del llibre "Postres Deliciosos" de l´editorial Optima, tot i que he fet alguna variació.
Aquí us la explico tal i com la he fet jo.
Ingredients:
150gr de mantega a daus
200gr de sucre
2 ous
1 culleradeta de vainilla ensucrada
185gr de farina per pans de pessic o magdalenes
1 iogurt grec
1 poma
1 culleradeta de canyella en pols
suc de 1/2 llimona
Preparació:
Abans de començar, preescalfem el forn a 180º. Engassem un motlle desmuntable d´uns 20cm de diàmetre i en folrem la base amb paper parafinat.
En un bol, hi posem 130gr de mantega i 185gr de sucre, que barrejarem amb l´ajuda d´una batedora fins a aconseguir una textura de crema.
Seguidament afegirem un ou i el barrejarem, i després hi afegirem l'altre fins que quedin totalment incorporats a la massa.
Afegim la farina, després el iogurt, i després el suc de mitja llimona per seguir batent fins a aconseguir una massa homogènia.
Aboquem la massa al motlle i n'allisem la superfície.
Pelem la poma, en treiem el cor i la tallem a grills molt fins que anirem col·locant sobre la massa en forma circular i començant des del centre.
Empolsinarem la poma amb la canyella i el sucre restant, i després fondrem la mantega que hem reservat i l'abocarem per sobre la superfície de la coca encara crua.
Posarem el motlle al forn durant 60 minuts aproximadament i un cop cuita, deixarem refredar la coca durant uns 30 minuts abans de desmotllar-la.
És una coca molt bona i molt senzilla de fer, però cal avisar-vos que te un gust de mantega força accentuat.
Espero que us agradi!
...Caramb, quina coca tant i tant meravellosa... és d'aquelles que sempre entren bé les coques i pastissos de poma, amb aquest en n'hi ha per dir... tots a la cuina¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust¡¡
Quina il·lusió Josep! Ets el primer que escriu un comentari al meu bloc.
ResponEliminaGràcies!! i fins aviat.
Aquests cocs són fantàstics , no hi ha ningú que es ressisteixi a un bon tall , com jo tampoc m´hi ressistiria , no cal que cridis " tots a la cuina" amb el flaire que feia segur que van córrer sense cridar.
ResponEliminasalutacions i fins ben aviat.
Benvinguda a la blogosfera! T'he descobert pel comentari que has deixat a Cuina per llaminers :)
ResponEliminaAquesta coca de poma t'ha quedat fantàstica, confesso que tinc debilitat per les coques de poma ben carregades... ;)
Ja veig que no sóc la primera!
ResponEliminaA veure si el fet que ara tú també hagis creat el teu propi bloc m'anima a mí a seguir endavant amb el meu que fa temps que està molt i molt aturat.
Moltes felicitats i que tots els projectes ens vagin tan bé com aquest!....jejejeje!!
Un petó
Mònica
quina bona pinta aquesta coca! ummmmmmmmmm. molts petonets!
ResponEliminaMoltes gràcies a tots pels vostres comentaris!!!
ResponEliminaFins aviat!